Kizomba & Urban Kiz

De dans
Kizomba, wat in het Kimbundu, één van de talen gesproken in Angola letterlijk vertaald feest betekend vind zijn oorsprong o.a. in Angola, Cape Verde, São Tome. Vanuit Portugal verspreid het zich over Europa en ontwikkeld het zich tot een populaire dans voor iedereen. Inmiddels is er ook het Europese broertje Urban Kiz/ Urban Kizomba. Bij YASALSA leer je de kizomba met een mix van Urban Kiz(omba) elementen, zodat je passend bij de muziek de verschillende stijlen kunt dansen.

 

De muziek

Naast de kizombas uit Angola, wordt de dans Kizomba ook gedanst op Ghettozouk & andere nieuwere muziekstromingen. Nederland speelt hierbij ook een belangrijke rol met een grote Cape Verdische gemeenschap in Rotterdam. Zo dansen we bijvoorbeeld op de muziek van Nelson Freitas opgegroeit in Rotterdam maar met zijn roots in Cape Verdië. Dankzij de Urban Kiz is hier een geheel nieuw genre aan toegevoegd met veel muziek uit de Hip Hop scene.

 

Kizomba beginners 1 t/m 4

Serie van telkens 8 lessen waarin je de basispassen leert van de kizomba,die ook de basis zijn voor een goede Urban Kiz danser.. In beginners 3/4 gaan we ook kennismaken met de Semba en Urban Kiz. 

 

Kizomba Improvers,

Nadat je de basiselementen beheerst, ga je door naar improvers. Het level waarin elke seizoen meerdere thema's centraal staan. Muzikaliteit, Semba, Tarraxinha, Urban Kiz, Versnellingen & Vertragingen, Voetwissels.

 

Kizomba intermediate

Als je de technieken van Improbers beheerst stroom je door naar de intermediate groep. In dit niveau gaan we dieper in op allerlei combinaties & leer je in de Semba, Kizomba & Urban Kix leuke combinaties. Elk seizoen komen er een aantal thema's aan de beurt, zodat je jezelf breed ontwikkeld.

 

Kizomba advanced

Na minimaal 1 jaar intermediate, kan je doorstromen naar advanced, mitch je alle technieken van de intermediate lessen beheerst. Moeilijkere combinaties & uitdagende technieken zorgen ervoor dat je je elk seizoen weer verder ontwikkeld.

 

Semba

Bij YASALSA zit Semba in het standaard lesprogramma. 

Schrijf je hier in voor de cursus
Schrijf je hier in voor de  een gratis les