Fontgrootte: +
2 minuten leestijd (377 woorden)

2. Mijn eerste keer

En daar stond ik dan in de eerste proefles. Ik had enorm hoge hakken aangetrokken. T was tenslotte een Latin dans, en die danste je op hakken. Althans, dat was wat ik dacht. De basis van de merengue was lastig. En ik voelde me een sukkel. Ik zei: dit is echt stom (want aan de rest laten weten, dat ik iets niet kon, was geen optie) Ik had de indruk dat iedereen zag, dat ik het niet kon en voelde me een lozer.

Zoals jullie weten, ben ik gelukkig toch doorgegaan. Tijdens de eerste les was het al een stuk makkelijker. En na les twee voelde ik me zeker genoeg om naar mijn eerste salsadansavond te gaan in plaats van naar de discotheek.

En zo volgende na mijn eerste dansles, mijn eerste dansavond. Wow, wat een ervaring. Ik werd door een van de teamleden van Amanné vrij snel ten dans gevraagd. Keurig op een merengue, zodat ik alle pasjes en bewegingen goed kon oefenen. Nu anderen gezien hadden dat ik kon dansen, werd ik nadat hij me keurig naar mijn plek had terug gebracht en een praatje met me maakte al vrij snel door een andere jongeman gevraagd. Wat een challenge. Maar ik durfde geen nee te zeggen. En ik hoorde te laat wanneer een nummer was afgelopen. Ook wist ik niet hoe je dan kon zeggen, dat je wilde stoppen. Je moet je voorstellen, dat ik op dat moment net de basis van de merengue had geleerd en twee figuurtjes. En tijdens deze avond werd salsa, merengue, Son Montuno, Antilliaanse wals en meer gedraaid.

Maar toch volgde na danspartner twee, danspartner drie, vier, etc. Ik hield natuurlijk de tel bij. En aan t eind van de avond had ik maar liefst met zeven verschillende mannen gedanst. Dit voelde zo anders als een avondje in de disco. Het samen dansen maakte me blij. En toch schaamde ik me een beetje. Waarom? Dat vertel ik jullie in mijn volgende blog.

*Hoe was jouw eerste dansles ervaring?
*Wanneer ging jij voor het eerst naar een feestje?

 

Trek je stoute schoenen aan en:

Volg een proefles

Of schrijf je direct in:
Kijk hier of er een actie loopt voor beginners
Of schrijf je in voor de normale cursus

 

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

3. Parijs & Discriminatie
1. Hoe het ooit begon

Related Posts

 

Deel je ervaring & lees die van anderen 3

Gast - Marian op woensdag, 24 december 2014 20:37

Ik had geluk. Mijn eerste dansles was een privéles die mijn vriendje mij voor mijn verjaardag cadeau gaf. Ik vond het spannend, maar heel leuk. Daarna zijn we op les gegaan.
Het eerste feestje was een familiefeestje bij een vriendin.

Ik had geluk. Mijn eerste dansles was een privéles die mijn vriendje mij voor mijn verjaardag cadeau gaf. Ik vond het spannend, maar heel leuk. Daarna zijn we op les gegaan. Het eerste feestje was een familiefeestje bij een vriendin.
Gast - Simon op dinsdag, 20 januari 2015 01:13

Ik moest van mijn ouders op stijldansen, toen ik twaalf was. Supersaai. Ben blij dat een vriendin me heeft overgehaald om op salsadansen te gaan. Ik dans nu 3 jaar. En ga sinds 2 jaar naar allerlei feestjes. Vond het wel spannend in het begin. Maar zou het nu niet meer willen missen. Het is heerlijk.

Ik moest van mijn ouders op stijldansen, toen ik twaalf was. Supersaai. Ben blij dat een vriendin me heeft overgehaald om op salsadansen te gaan. Ik dans nu 3 jaar. En ga sinds 2 jaar naar allerlei feestjes. Vond het wel spannend in het begin. Maar zou het nu niet meer willen missen. Het is heerlijk.
Gast - Jet op dinsdag, 24 februari 2015 21:44

Ze zeggen dat Surinaamse kinderen met soul in hun body geboren worden. Zo, ik dacht altijd niks van waar. Ik mocht als kind, niet eens naar een lied luisteren laats dan dansen. Ik ben een Surinaams kind die hier in Nederland op haar 18de heeft leren dansen.
Ja ik voelde de soul in mijn body. vrij snel kon ik de bigiepokoe, op z'n Surinaams dansen en vrij saai de merengue. Ik vond het geweldig. feestje op feestje in de weekenden. maar check. Als Salsa, bachata, en ander latin music draaide stond ik langs de kant van de danszaal, te genieten van anderen, maar te verlangen om het ook te leren. jaren heb ik op mijn manier fout leren salsa dansen; toch genoot ik op een of andere manier van Muziek werkte als drugs op mijn body. Ik moet en zal bewegen.
Door mijn vele rugoperaties kon ik maar niet dansen. Totdat mijn fysiotherapeut ontdekte dat ik flink wat heupbewegingen nodig heb voor herstel en minder pijn. Zij adviseerde om op Salsa les te gaan.
4 jaar geleden heb ik tussen de operaties door toch 2 cursussen gewaagd.
Stond ik daar samen met een vriendin, dom, onwennig, stijf, in mijn laarsen en sexydress bij de proefles. Maar ondertussen erg opgewonden, want ik heb me na de les gelijk ingeschreven voor de beginnerscursus Salsa.
Daarna voor de cursus Salsa en bachata. Het ging niet zo vlot allemaal omdat ik niet zo tegen al het gedraai kon; maar er ging een wereld voor mij open. Mijn eerste feestje was een feest georganiseerd door de dansschool zelf. Vond het erg eng allemaal, maar had me toch vermaakt en ging voldaan naar huis. Daarna gestopt met lessen ivm met meerdere operaties.
(gebroken rugwervel). gelukkig is dat allemaal achter de rug.
Ik ben herstellende van mijn hopelijk laatste operatie. Ik hoop over enkele maanden opnieuw te gaan lessen en te genieten van deze lifestyle. Want dat is het. My mind is full of it. Ik wil ook zo graag Kizomba leren dansen. prachtig ! I have somthing to long for.

Ze zeggen dat Surinaamse kinderen met soul in hun body geboren worden. Zo, ik dacht altijd niks van waar. Ik mocht als kind, niet eens naar een lied luisteren laats dan dansen. Ik ben een Surinaams kind die hier in Nederland op haar 18de heeft leren dansen. Ja ik voelde de soul in mijn body. vrij snel kon ik de bigiepokoe, op z'n Surinaams dansen en vrij saai de merengue. Ik vond het geweldig. feestje op feestje in de weekenden. maar check. Als Salsa, bachata, en ander latin music draaide stond ik langs de kant van de danszaal, te genieten van anderen, maar te verlangen om het ook te leren. jaren heb ik op mijn manier fout leren salsa dansen; toch genoot ik op een of andere manier van Muziek werkte als drugs op mijn body. Ik moet en zal bewegen. Door mijn vele rugoperaties kon ik maar niet dansen. Totdat mijn fysiotherapeut ontdekte dat ik flink wat heupbewegingen nodig heb voor herstel en minder pijn. Zij adviseerde om op Salsa les te gaan. 4 jaar geleden heb ik tussen de operaties door toch 2 cursussen gewaagd. Stond ik daar samen met een vriendin, dom, onwennig, stijf, in mijn laarsen en sexydress bij de proefles. Maar ondertussen erg opgewonden, want ik heb me na de les gelijk ingeschreven voor de beginnerscursus Salsa. Daarna voor de cursus Salsa en bachata. Het ging niet zo vlot allemaal omdat ik niet zo tegen al het gedraai kon; maar er ging een wereld voor mij open. Mijn eerste feestje was een feest georganiseerd door de dansschool zelf. Vond het erg eng allemaal, maar had me toch vermaakt en ging voldaan naar huis. Daarna gestopt met lessen ivm met meerdere operaties. (gebroken rugwervel). gelukkig is dat allemaal achter de rug. Ik ben herstellende van mijn hopelijk laatste operatie. Ik hoop over enkele maanden opnieuw te gaan lessen en te genieten van deze lifestyle. Want dat is het. My mind is full of it. Ik wil ook zo graag Kizomba leren dansen. prachtig ! I have somthing to long for.
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
donderdag, 28 september 2023

Captcha afbeelding