2 minuten leestijd (355 woorden)

4. Your space, my space

En daar stond ik dan midden op de dansvloer. Er speelde een langzame merengue en de niet zo grote Antilliaanse jongen die me ten dans had gevraagd, hield me dicht tegen zich aan. Hij stapte 1,2,1,2. Gelukkig, dacht ik, een merengue. Zijn hand lag ontspannen om mijn middel, maar ruimte om op afstand te gaan staan, was er niet. Was ergens ook wel handig, want nu wist ik zeker dat ik het goede been boog en zijn ritme volgde.

Na enkele seconden, ging er toch een alarmbel in mijn hoofd af. Kon dit wel? Ik, nette Nederlandse vrouw, stond daar dicht tegen een man aan te dansen. Amanné was een nette tent. Ooh my God, met mijn borsten stond ik helemaal tegen zijn borstkas aan) En onze heupen raakte elkaar. Buig links, buig rechts, dacht ik. Maar goed, dat ik de beweging die avond voordat ik uitging nog eens goed had geoefend. Haal rustig adem Astrid dacht ik. Je staat zo dichtbij, hij voelt vast je ademhaling, zoals jij die van hem kan voelen. Ik probeerde ongemerkt over de schouder van de jongen naar de andere danskoppels te kijken. Stonden ze ook zo close? Hoe waren de vrouwen gekleed, wat voor make up droegen ze? Waren ze net zoals ik, of waren dat wel sletten?

Na flink wat twijfelen en kijken (Die Antilliaanse merengues zijn lekker lang, dus ik had alle tijd en de jongen was gelukkig niet zo groot) besloot ik dat het netjes was en dat ik mijn oude gewoontes & waarden mocht loslaten. Niet dat dat die avond helemaal lukte. Maar gelukkig kwamen er nog vele avonden om te oefenen. Eenmaal helemaal gewend aan het close dansen, begon ik er van te genieten. De omarming en het contact maakte me blij. Een leuke afwisseling op de vrolijke energie salsa’s en Son Montunos.

Hoe ervaarde jij het close dansen in de Salsa (Merengue, Bachata, Kizomba) 

 

Ontdek ook de omarming en het plezier van de dans:

Volg een proefles

Of schrijf je direct in:
Kijk hier of er een actie loopt voor beginners
Of schrijf je in voor de normale cursus

 

 

5. Verslaafd
3. Parijs & Discriminatie
 

Deel je ervaring & lees die van anderen 1

Gast - Corrie op woensdag 06 mei 2015 14:51

De dans dansen in passie voor de dans..heel mooi!

De dans dansen in passie voor de dans..heel mooi!
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
donderdag 27 januari 2022

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.yasalsa.nl/