Fontgrootte: +
2 minuten leestijd (407 woorden)

Waarom dans je niet fijn met iemand?

Met wie dans jij liever niet? Dit kan liggen aan je dansniveau en dat van die ander. Wist je dat elke niveau zo zijn voorkeur heeft?

BEGINNERS

* Als beginner dans je fijn met beginners en ervaren dansers. Met improvers dans je wat minder, die trekken je vaak door moeilijke figuurtjes heen en gaan ze uitleggen (niet iedereen natuurlijk)

IMPROVERS/INTERMEDIATE

* Als improver/intermediate danser wil je lekker veel de geleerde dingen oefenen en dans je lekker met ervaren dansers alhoewel die soms intimiderend kunnen zijn, omdat je zo langzamerhand realiseert dat je dingen nog niet kunt. Met je eigen niveau dansen is daarom fijn.

ADVANCED

* Als advanced/ gevorderde danser dans je gewoon lekker met iedereen. Je weet hoe je met iemand van een lager niveau plezier hebben. Of het nu een beginner of intermedatie danser is. Met behulp van je techniek pas je je lead/follow aan om zo een heel leuk dansje te hebben. Met iemand van je eigen niveau kan je helemaal uit je plaat gaan en in het moment zijn.


WAAROM IS DIT ZO BELANGRIJK?

Klaag jij wel eens dat iemand niet volgt/leidt of juist te moeilijke dingen doet? Of voel je je een lozer omdat iemand je door figuurtjes heen sleurt en/of je op de vloer staat uit te leggen wat je had moeten doen? Door bovenstaande te lezen, weet je nu waar die persoon in zijn/haar proces zit en net zo belangrijk: Je weet waar jij bent. Geef jezelf en zeker ook die ander spatie. Denk even terug aan waarom je op dansles ging. Waarschijnlijk om iets te leren. En dat betekend dat je onderweg bent naar beter worden hierin. En als je dat niet (meer) bent terwijl je wel beter wil worden, ga dan gewoon weer op les. 

En geniet, geniet, geniet.

Als je aan het begin staat of middenin het proces zit, dan weet je dat vaak nog niet, maar juist die kleine overwinningen, groeipunten maken het leuk. De eerste keer dat iets goed gaat. Daarna is het gewoon!  

Ik hoop dat dit je helpt om te genieten van het proces en liever te zijn voor jezelf en andere dansers. Er zijn trouwens wel wat oliën die je hierbij kan inzetten, maar dat bewaar ik voor een andere blog. 

Ben je beginner of wil je met beginners oefenen? Of gewoon een leuk feestje? Dan is het zeker de moeite waard om naar onze Rookieparties te komen. Check de agenda en ontdek wanneer de eerstvolgende is.

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Wat is Bachata?
Meet the team... Sandra
 

Deel je ervaring & lees die van anderen

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
maandag, 04 december 2023

Captcha afbeelding