Organisatie

YASALSA is in 2004 opgezet om de populaire Salsa LA stijl in Arnhem te introduceren.  Met onze salsa-activiteiten willen we het plezier en de passie van de het salsadansen door te geven. Als snel kwam hier ook bachata bij. En sinds 2011 doceert YASALSA ook Kizomba.

De dansen zijn voortdurend in beweging. YASALSA houdt zich goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en zorgt dat jij als cursist deze leert. YA SALSA vindt het belangrijk dat haar cursisten een les krijgen, die bestaat uit de perfecte mix van goed leren dansen, techniek en veel fun en persoonlijke aandacht. Om de kwaliteit te bewaken volgen de docenten daarom regelmatig docententrainingen, waarin aandacht is voor de laatste ontwikkelingen op doceer- en dansgebied.

In 2016 vond YASALSA op Kazernpelein 10 haar huidige onderkomen. De locatie is omgetoverd tot een sfeervolle tropische danszaal, zodat je zonder probleem gratis voor de deur kunt parkeren en ontspannen in een gezellige omgeving kunt dansen. Bij YASALSA mag je je thuis voelen of je nu met een vriend(in) met (dans)partner of alleen komt dansen.

 

Team

Het team van YASALSA beschikt over uitgebreide dans & doceerkennis. Met achtergronden vanuit de oorspronkelijke Caribische dansen (Son Montuno, Tumba, Antilliaanse Wals) het stijldansen (Ballroom & Latin) en ballet. Dit samen met het bijhouden van de laatste ontwikkelingen door interne en exteren opleidingen maakt dat je verzekerd bent van goede lessen bij YASALSA, of het nu in de Salsa LA stijl, Kizomba met ook Urban Kizz & Semba of tijdens de bachatales waarin de laatste nieuwe ontwikkelingen zoals Bachatango, Bachata Sensual & Domincan style zijn verwerkt.  

astrid

ASTRID

eigenaresse - opleider docenten - docent
Astrid staat bekend om haar grote glimlach, duidelijke uitleg & enthousiasme. Naast de lessen geeft ze docententrainingen en workshops door het hele land.

sebastiaan

BAS

dj - docent  
Als DJ Incognito, nationaal en internationaal bekent. Goed in het analyseren en overbrengen van zijn passie, die hij op 15jarige leeftijd al ontdekte.

 pascal

PASCAL

assistent
Danzij zijn Surinaamse roots, maar zeker ook de danslessen die hij volgde, zorgen ervoor dat hij zijn kennis & dansplezier vol passie & duidelijk geformeerd kan overdragen. 

 Marie Slijper

 MARIE
assistent & docent ladie styling

Met haar balletachtergrond & passie voor doceren & dansen is ze een geliefde assistent salsa & geeft ze daarnaast ladie styling

 sandra 5x5

SANDRA
docent - workshops

Samen met Bas verzorgd ze sinds 2014 de woensdaglessen bij YA Salsa. Bekend om haar mooie styling & duidelijke uitleg deelt ze met jouw haar grootste danspassie.

 Els

ELS
assistente

Na 2 seizoenen achter de bar, moest ze ook geloven aan het Salsa virus. Nog steeds niet uitgeleerd, danst ze op het intermediate nivo als dame & staat ze haar mannetje tijdens de improvers salsa lessen. Met haar rustige karakter en prettige stem, assisteert ze Astrid & Bas tijdens de salsalessen. Op dit moment focust ze zich even op haar studie Grime

kiki danst salsa bachata kizomba bij YA Salsa KIKI
assistent

Doceren en met mensen omgaan, zit Kiki in het bloed. Met haar oprechte aandacht, geduld & vrolijke persoonlijkheid is ze geliefd onder de cursisten van YA Salsa Ze assisteert Astrid bij de Kizombalessen.

 

De kwaliteit en het plezier van de lessen bij YASALSA zet zich voort.

Verschillende oud-cursisten en teamleden van YASALSA zijn inmiddels doorgegroeid en dansen in showgroepen of geven zelfstandig les op verschillende plekken in Nederland. En de eerste huwelijken van stellen, die elkaar ontmoet hebben bij YASALSA zijn ook al gesloten.  En ook de eerste kindjes zijn reeds geboren.