Wat is Kizomba?

Bij Yasalsa is Kizomba in de lessen ook de verzamelnaam / paraplu waaronder Kizomba, Urban Kiz, Semba, Kizomba Fushion, Tarraxa en Tarraxo worden gedoceerd.

Kizomba de dans is:
Kizomba,
wat in het Kimbundu, één van de talen gesproken in Angola letterlijk vertaald feest betekend, vind zijn oorsprong o.a. in Angola, Cape Verde, São Tome. Vanuit Portugal verspreid het zich over Europa en ontwikkeld het zich tot een populaire dans voor iedereen.
Inmiddels zijn er nieuwe stijlen bijgekomen, zoals de Urban Kiz(ooit heette deze Kizomba Franse stijl), Urban Fushion (bv Albir) & Tarraxa. je leert na het leggen van een goede basis al deze stijlen bij Yasalsa. Want op een goed kizombafeest worden deze stijlen allemaal gedraaid. En je wilt natuurlijk de hele avond lekker kunnen dansen.

 

De muziek
Naast de kizombas uit Angola, wordt de dans Kizomba ook gedanst op Ghettozouk & andere nieuwere muziekstromingen. Nederland speelt hierbij ook een belangrijke rol met een grote Cape Verdische gemeenschap in Rotterdam. Zo dansen we bijvoorbeeld op de muziek van Nelson Freitas opgegroeit in Rotterdam maar met zijn roots in Cape Verdië. Dankzij de Urban Kiz is hier een geheel nieuw genre aan toegevoegd met veel muziek uit de Hip Hop & RnB scene. 

Kizomba beginners 1 & 2

Serie van telkens 9 lessen waarin je de basispassen leert van de kizomba,die ook de basis zijn voor een goede Urban Kiz danser..
In beginners  maak je ook kennis met de Urban Kiz.

Kizomba Improvers
In Kizomba Improvers wordt je klaargestoomd voor de Intermediate lessen. Dit is het niveau waarop je lekker kunt groeien en een aantal keren kunt herhalen, zodat je alle basiselementen goed beheerst.

Kizomba Intermediate
Nadat je de basiselementen beheerst, ga je door naar intermediate
Het level waarin elke seizoen meerdere thema's centraal staan.
Muzikaliteit, Semba, Tarraxinha, Urban Kiz, Versnellingen & Vertragingen, Voetwissels.
Nadat je drie modules intermediate succesvol hebt afgerond, kan je doorstromen naar Semi Advanced

Kizomba Semi Advanced
In dit niveau gaan we dieper in op allerlei combinaties & leer je in de Semba, Kizomba & Urban Kiz. Je wordt uitgedaagd om een nog betere leider/volger te worden.
Elke danser schrijft zijn eigen verhaal op de dansvloer. Met de bouwstenen, kan jij je geheel eigen stijl tonen.
Elk seizoen komen er een of meerdere thema's aan de beurt, zodat je jezelf breed ontwikkeld. 

Semba
Bij YASALSA zit Semba in het standaard lesprogramma. 

Urban Kiz
Je leert bij Yasalsa de Urban Kiz zoals ook de grondleggers het leerde. Vanuit de basis elementen van de kizomba ga je leren hoe je deze kan toepassen in combinatie met de specifieke Urban Kiz passen, bewegingen en leads. Nadat we bij beginners 1 & 2 de Kizomba basis hebben gelegd, leer je bij Improvers hoe deze toe te passen in Urban Kiz.  In het Intermediate programma blijven we ook Urban Kiz behandelen.

 

Tarraxa / Tarraxinha & Tarraxo

Wil je close leren dansen en de sensuele bewegingen samen kunnen uitvoeren? Veel bodymovement, bodyrolls, hiplocks en rols? Dans vind je dit onderdeel erg leuk. Al vanaf beginners 2 beginnen we hiermee bij de Kizomba. Elk seizoen komen er één of meerdere bewegingen bij, om zo ook overheerlijk Tarraxa te kunnen dansen. Je leert bij Yasalsa zowel de Tarraxa (African flavour) als de Europese Tarraxo, die steeds meer populariteit begint te winnen.

 

Schrijf je hier in voor de cursus

Schrijf je in voor de Kizomba in 1 dag

Schrijf je hier in voor de  een proefles 

spicy-salsa-kizomba-bachata-yasalsa.png
spicy-salsa-kizomba-bachata-yasalsa.png
spicy-salsa-kizomba-bachata-yasalsa.png
spicy-salsa-kizomba-bachata-yasalsa.png
spicy-salsa-kizomba-bachata-yasalsa.png