Wat is Salsa?

Salsa is een pittige saus. Salsa is ook de naam voor een dans met net zoveel pit. En het is de verzamelnaam voor verschillende soorten dansen en ritmes zoals Son, Mambo, Rumba (Guaguancó), Cha-cha, Danzón, en nog veel meer dansen uit het Caraibische gebied, Latijns Amerika en Noord Amerika. Vaak worden Merengue en Bachata uit de Dominicaanse Republiek ook onder dit genre geschoven.
Salsa wordt inmiddels over de hele wereld gedanst door jong en oud.

Op de video zie je een impressie van de dans.

De basis bestaat uit zes stappen, waarbij je als leider naar voor en terug stapt en naar achter en terug.

Op welk niveau kan ik lesvolgen?

Beginners 1,2 & 3
Je start bij beginners 1 en volgt daarna beginners 2 en dan beginners 3. Elk niveau duurt 9 weken. Tijdens de beginnerslessen maak je kennis met de Merengue, bachata en de Salsa. Leiden en volgen, techniek van de basispas, heupbeweging en danshouding. We besteden aandacht aan de muziek en natuurlijk  leer je leuke figuurtjes zodat je al snel uit de voeten kunt op de dansvloer.

Improvers
Nadat je de basiselementen beheerst, ga je door naar improvers. Het niveau waar je de benodigde elementen leert om door te stromen naar Intermediate. 

Intermediate
Het level waarin elke seizoen meerdere thema's centraal staan. Colpa's, Rueda, Styling, Muziekaliteit, etc.  Deze reeks bestaat uit module A, B en C. Met welke je ook start,nadat je ze alle drie succevol hebt afgerond, mag je doorstromen naar Semi Advanced

Semi Advanced
De meeste aandacht gaat uit naar de Salsa LA Salsa. Daarnaast besteden we aandacht aan Cuban Salsa, Mambo on2 & maken we af en toe uitstapjes naar de Cha-Cha, Merengue, Bachata. Elk seizoen een aantal andere thema's, zodat je als intermediate danser telkens nieuwe technieken leert. We breiden je shine repertoire uit compleet met mooie armstyling en mooi voetenwerk. De figuren worden langer, en de gebruikte technieken ingewikkelder. De fijnere kneepjes van het leiden en volgen komen aan bod. En we dansen natuurlijk Rueda. Behalve dat dit een leuke manier is om de les af te sluiten, leer je ook snel reageren en je ‘leiden’ of ‘volgen’ aan te passen aan verschillende partners.

 

 

Schrijf je hier in voor de cursus

Schrjf je hier in voor de in 1 dag bootcamps

Schrijf je hier in voor een proefles

 

spicy-salsa-kizomba-bachata-yasalsa.png
spicy-salsa-kizomba-bachata-yasalsa.png
spicy-salsa-kizomba-bachata-yasalsa.png
spicy-salsa-kizomba-bachata-yasalsa.png
spicy-salsa-kizomba-bachata-yasalsa.png