Fontgrootte: +
3 minuten leestijd (502 woorden)

3. Parijs & Discriminatie

Doen alsof er sinds mijn bezoek niks gebeurd is in Parijs, kan nu (nog) niet. Maar toch plaats ik het stukje wat ik geschreven heb over mijn verbijf in Parjis

Voordat ik het wist was het december. Via het kizomba congress in Madrid vloog ik door naar Parijs om me daar meer te verdiepen in de Franse stijl.  Na wat opstart strubbelingen wat betreft de huisvesting kon ik woensdag eindelijk naar mijn eerste feest in Parijs. Met mijn gehuurde Velib fiets trapte ik richting rue de Lappe waar Khao Suay Club gevestigd zit.  De debutanten les was net begonnen en gezien de grote hoeveelheid heren, besloot ik keurig de damespasjes te doen. De docente ‘Bella kiz addict’ begroette me hartelijk. 

Langzaam stroomde er meer dames en heren binnen. En toen er een dame over was greep ik mijn kans en draaide de rol om, maar er werd ingegrepen. Ik mocht met de docent dansen. Ik protesteerde, maar mijn Frans was te nihil. Gelukkig had hij me toch begrepen en bij de volgende wissel was ik ineens weer leider.  Twee uur Semba. Angolese stijl, maar met een dosis Franse invloeden. Bij de intermediate workshop zat vervolgens als bonus een leuke dip. Dit was een goed begin. Twee top docenten, met positieve energie, die  ook prive aandacht gaven. Na de les ook nog n aantal dansjes met de docent Hugues gemaakt. Er waren veel goede heren. Met de nadruk op veel. Ik kreeg bijna niet de kans om te genieten van de versnaperingen in de vorm van gesneden appels en sinaasappels.

Na deze eerste les volgde er verschillende leuke lessen op allerlei locaties, totdat ik naar een les ging, waar ik bij binnenkomst niet eens begroet werd, totdat het geld geïncasseerd moest worden. Voordat ik me inschreef en de 30 euro betaalde, vertelde ik haar dat ik hier was om deze stijl te leren leiden. Ze knikte vriendelijk dat het akkoord was. Maar toen er meer mannen als vrouwen bleken te zijn, werd ik gedwongen de vrouwenrol op me te nemen. Ik heb dit geweigerd. de docent die de les gaf, weigerde mij te laten leiden, ondanks dat de dame waarmee ik stond bij me bleef staan. Ik probeerde het meisje nog uit te leggen, dat ik gediscrimineerd werd, maar ze zag het niet. Verdrietig verliet ik de les. Discriminatie van vrouwen bestaat dus ook in Europa nog steeds. 

Het goede nieuws is dat ik door het missen van deze les die avond op tijd was voor een workshop tijdens ‘light on Kizomba’ met DJ Zay X, waar ik een week later het antwoord op mijn zoektocht naar de Franse stijl zou vinden, maar daarover een andere keer meer.

Wat zou jij in mijn situatie gedaan hebben als je zo gediscrimineerd werd?
Ben jij ook wel eens gediscrimineerd op de dansvloer?

 

De lessen bij Yasalsa zijn ervoor jou:

Volg een proefles

Of schrijf je direct in:
Kijk hier of er een actie loopt voor beginners
Of schrijf je in voor de normale cursus

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

4. Your space, my space
2. Mijn eerste keer
 

Deel je ervaring & lees die van anderen 3

Gast - Marieke op dinsdag, 20 januari 2015 01:10

Wat een gedoe zeg. Goed dat je je niet op je kop hebt laten zitten.

Wat een gedoe zeg. Goed dat je je niet op je kop hebt laten zitten.
Gast - Carla op dinsdag, 20 januari 2015 14:53

Ik neem gewoon altijd mijn eigen danspartner mee, dan hebben ze niks te zeuren. En als ik niet mee mag doen, doet zij ook niet mee. Tot nu toe draaien ze dan altijd bij.

Ik word wel eens geweigerd door vrouwen, maar dan lach ik en ga ik gewoon de volgende vragen. De vrouwen praten onderling. Soms komen ze me later alsnog halen.

Ik neem gewoon altijd mijn eigen danspartner mee, dan hebben ze niks te zeuren. En als ik niet mee mag doen, doet zij ook niet mee. Tot nu toe draaien ze dan altijd bij. Ik word wel eens geweigerd door vrouwen, maar dan lach ik en ga ik gewoon de volgende vragen. De vrouwen praten onderling. Soms komen ze me later alsnog halen.
Gast - Chiela op dinsdag, 20 januari 2015 16:02

Mooi verhaaltje.

Gelukkig zit in elke negatieve ervaring ook altijd ergens een mooie ervaring of meerdere mooie ervaringen.
Het is inderdaad jammer dat ze je niet laten doen waar je voor komt.
Je betaald dus hebt daar gewoon recht op. Dat is mijn mening.

Ik geloof dat je nog meer mooie verhaaltjes hebt uit parijs. Ben benieuwd.

Tot vanavond.

x Chiela

Mooi verhaaltje. Gelukkig zit in elke negatieve ervaring ook altijd ergens een mooie ervaring of meerdere mooie ervaringen. Het is inderdaad jammer dat ze je niet laten doen waar je voor komt. Je betaald dus hebt daar gewoon recht op. Dat is mijn mening. Ik geloof dat je nog meer mooie verhaaltjes hebt uit parijs. Ben benieuwd. Tot vanavond. x Chiela
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
donderdag, 28 september 2023

Captcha afbeelding