Fontgrootte: +
2 minuten leestijd (366 woorden)

Wat is Bachata?

Wat-is-Bachata

Hoe is Bachata Ontstaan?

Het muziekgenre Bachata stamt uit het begin van de 19de eeuw en ontstond op het platteland in de Dominicaanse Republiek, waar men uiting gaf aan hun ongenoegen over de armoedige situatie. De stijl werd toen nog Amarque (bitter) genoemd.

In de jaren 60 vond je deze muziek ook in de kroegen en bordelen in de steden. Ik vermoed dat in die tijd de stijl zich ook uitbreide naar tragische liefdesverhalen. De muziek wordt daarom ook wel omschreven als de Latijns-Amerikaanse Smartlap.

In de jaren negentig begon de middenklasse deze muziek te waarderen. Tegenwoordig wordt deze muziek niet alleen meer gedraaid in de cafeetjes en snacktentjes op de Antillen en in de Dominicaanse Republiek, maar is het een populaire dans, die zich inmiddels geëvolueerd heeft in verschillende stijlen.r steeds meer figuren en draaien toegevoegd en ontstond deze actievere versie van de Bachata.Welke stijlen Bachata zijn er?

Bachata Dominicana

In open danshouding met veel voetenwerk al dan niet geleid door de man, maar bovenal door de muziek.

Bachata Romantica / Antilliaanse Bachata

Kenmerkend is de heupbeweging op de tik, die hierdoor de dans wat extra swing meegeeft. Je danst dicht bij elkaar, meestal in danshouding met af en toe een enkel draaitje in open positie om weer samen verder te bewegen op de muziek

Bachata Moderna

Terwijl de dans populairder werd en muzikanten meer Urban Flavour in hun muziek voegde, maakte de dans zijn een evolutie door. Met invloeden uit o.a. de Salsa, Tango en Zouk werden er steeds meer figuren en draaien toegevoegd en ontstond deze actievere versie van de Bachata.

Bachata Sensual

Deze stijl is ontwikkeld door Korke Escalona en Judith Cordero (Spanje) die elementen uit de Lambada Zouk (ook bekend als Braziliaanse Zouk) hebben toegevoegd aan de Bachata. Deze stijl dans je op de wat rustigere langzamere nummers.

Wat leer je bij Yasalsa?

Onze stijl kenmerkt zich door een mix van verschillende invloeden, veel passie, muzikaliteit en tegelijkertijd techniek. In de les leer je niet alleen figuurtjes, maar proberen we je ook het gevoel te geven van de Bachata, om zo samen één te zijn met je partner én de muziek.
×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Waarom dans je niet fijn met iemand?

Related Posts

 

Deel je ervaring & lees die van anderen

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
woensdag, 22 mei 2024

Captcha afbeelding