Fontgrootte: +
4 minuten leestijd (760 woorden)

11. Zweetlucht - 14 tips om stinkende oksels en kleding te voorkomen

Het lijkt zo van vanzelfsprekend. Als je gaat dansen/ in een sociale omgeving begeeft, zorg je dat je fris en schoon bent. Nu blijkt dit toch niet altijd makkelijk omdat je soms direct vanuit je werk doorgaat of op de fiets komt bijvoorbeeld. Ik merk in de lessen en op feestjes toch nog regelmatig dat mensen naar zweet ruiken. Meestal zeg ik er (behulpzaam bedoeld) wat van. Maar het blijft toch lastig. Je wil de ander ook niet in verlegenheid brengen. Maar als je niks zegt heeft iedereen, inclusief die persoon er last van.

Goed om te weten, is dat zweten heel normaal is. Iedereen dat ook doet. En dat je zeker met het dansen dit niet voorkomt. Zweten is gezond. Het wordt pas een probleem als het stinkt of als iemand zich met een nat shirt tegen je aan duwt.

Zweetlucht - 14 tips om stinkende oksels en kleding te voorkomen
oftewel : Hoe zorg je dat je fris en fruitig op de dansvloer verschijnt?
Ook praktisch in het dagelijkse leven

Kleding
Tip 1: Zorg voor schone frisse niet te strak zittende kleding.

Tip 2: Zweet je makkelijk? Zorg dan dat je een fris schoon shirt bij je hebt.

Tip 3: Zorg voor een schoon shirt. Zweet je gemakkelijk. Of heb je overdag al flink gezweet. Start de avond dan met een schoon shirt.Op een langere dansavond is het voor de heren heel normaal om een extra shirt bij te hebben en jezelf tussendoor op te frissen. Vraag eens naar de Purification van Young Living. Deze zorgt dat de nare geurtjes geen kans krijgen in je kleding.

Tip 4: Dames, voor ons is het meestal zo, dat we wat blotere kleding aanhebben, waardoor we minder last van natte shirts hebben. Toch is het voor ons ook opletten. Want onze kleding is vaak ook gemaakt van synthetische materialen. En deze hebben sneller de neiging om te stinken. Beter een frisse outfit mee, als een avond ongemakkelijk voelen omdat je stinkt.

Tip 5: Toch een nat shirt en wil je door dansen. Houdt rekening met wie je danst en druk deze persoon niet tegen je aan. Even wat afstand geeft lucht en dus afkoeling en voorkomt bovendien dat zij ook helemaal nat wordt.

Scheren
Tip 6: Scheer je oksels. Hierin verzamelen de bacteriën die voor de geur zorgen zich. Ja mannen, jullie ook! Wat is stoerder? Naar zweet stinken of okselhaar, Just saying.

Deodorant & Zeep
Tip 7: Begin fris. Dus was je oksels met neutrale zeep. Ik raad sterk geurende zeep af.
Tip 8: Zorg voor een goede deodorant, die bij jou past. Zelf ben ik groot fan van de rollers en spray van Urtekram. Wissel eens van deo om het te testen. En als je dan toch gaat wisselen, kies er dan eentje zonder aluminium.

Wassen
Tip 9: Gebruik een natuurlijk wasmiddel en laat stinkshirts niet te lang liggen.

Tip 10: Blijft je kleding stinken? Ook nadat je ze gewassen hebt. Breng met een roller zeep op stinkende delen van de kleding aan. Gooi ze nogmaals in de wasmachine en voeg wat azijn toe aan de wasbeurt. Stinkt het nog steeds na dit alles? Doe jezelf een plezier en gooi het kledingstuk weg.

Spanning
Tip 11: Relax. Als je dingen spannend vindt, ga je soms ineens zweten. Vraag eens naar de essentiële oliën die ik inzet bij stressvolle momenten. Even lekker diep ademhalen en aarden helpt ook al.

Alcohol, koffie, ongezond eten
Tip 12: Bekijk je eet en drinkgewoontes. Wat je erin stop, komt er ook weer uit. Stinkt je zweet altijd? Kijk dan eens naar wat je eet en drinkt. Kies eens voor een lekker kop natuurlijke thee of water.Ruik je 'zwavelig' dan kan het zijn dat het pittige eten of de knoflook deze geur veroorzaakt.

Eerste hulp bij zweetdruppels
Tip 13: Neem een handdoekje mee om je voorhoofd mee te deppen. De beste bewaarplek is in je achterzak. Zeker niet op de tafel of bar bv. Ik ken trouwens ook dames en heren, die een waaier meenemen. Gaat het zweten niet tegen, maar kan wel lekker verkoelend werken.

Check
Tip 14: Denk je dat je stinkt? Check gewoon even: Arm omhoog en ruiken. Stink je, dan kan je er wat aan doen!


Staat jou tip erbij ? Of doe jij wat anders? Laat het me weten.
En wat doe jij als iemand anders stinkt naar zweet?


De lessen bij Yasalsa zijn ervoor jou:

Volg een proefles

Of schrijf je direct in:
Kijk hier of er een actie loopt voor beginners
Of schrijf je in voor de normale cursus

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Meet the team … Astrid
10. Help, ik heb geen danspartner!
 

Deel je ervaring & lees die van anderen 1

Gast - Sandra op zondag, 18 augustus 2019 19:43

Ik gebruik (buiten de zomer om) wollen shirts om er zeker van te zijn dat ik geen nare okselgeurtjes afgeef (merk Icebreaker). In de zomer gewoon katoenen shirts. Geen synthetische stof al is de jurk nog zo sexy..! Verder gebruik ik talkpoeder voor mijn oksels of zelfgemaakte deo van kokosolie, baksoda en maizena (google maar, genoeg sites hierover). Werkt goed.

Ik heb met sporten wel eens iemand apart genomen en gezegd dat hij echt heel erg sterk ruikt. Anderen durfden het niet te zeggen. Of hij daar alsjeblieft iets mee wilde gaan doen. Hij ontkende het en had er geen begrip voor. Hij deed er niets mee. Helaas. Ik zou het in principe wel tegen die persoon zeggen (onder vier ogen). Misschien weet hij het niet, toch?

Ik gebruik (buiten de zomer om) wollen shirts om er zeker van te zijn dat ik geen nare okselgeurtjes afgeef (merk Icebreaker). In de zomer gewoon katoenen shirts. Geen synthetische stof al is de jurk nog zo sexy..! Verder gebruik ik talkpoeder voor mijn oksels of zelfgemaakte deo van kokosolie, baksoda en maizena (google maar, genoeg sites hierover). Werkt goed. Ik heb met sporten wel eens iemand apart genomen en gezegd dat hij echt heel erg sterk ruikt. Anderen durfden het niet te zeggen. Of hij daar alsjeblieft iets mee wilde gaan doen. Hij ontkende het en had er geen begrip voor. Hij deed er niets mee. Helaas. Ik zou het in principe wel tegen die persoon zeggen (onder vier ogen). Misschien weet hij het niet, toch?
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
vrijdag, 12 april 2024

Captcha afbeelding