Fontgrootte: +
4 minuten leestijd (825 woorden)

10. Help, ik heb geen danspartner!

Herken je dit? Je wil al een tijd op dansles, want Salsa/Kizomba en of Bachata lijkt je leuk, maar je hebt geen danspartner. 

Dan heb ik hier een aantal goede tips voor jou.

Ik deelde deze al eerder per mail. Maar ik vind het een belangrijk onderwerp. 

Dansen doet wat met je. En ik gun het ook jou om dit avontuur aan te kunnen gaan.

Daarom in dit stukje mijn tips
Tip 1: Wacht niet!
Terwijl je op zoek gaat, wil je je gewoon alvast voor de les inschrijven. Steeds vaker schrijven er zich mensen in zonder danspartner. Bij Yasalsa is dit mogelijk voor alle beginners 1 lessen en voor de in 1 dag bootcamps. Mochten wij je deelname annuleren, dan krijg je uiteraard je geldt terug.

Zoek jij?
Wij merken dat dames vaak niet zoeken, omdat ze niet weten hoe. Of omdat ze bang zijn voor een nee.
Wij willen jou hier graag een aantal fijne tips voor geven.
We hebben al vaak gemerkt, da als je deze inzet, wij geen danspartner meer voor je hoeven te zoeken ,omdat je hem al zelf hebt gevonden.

Waar zoek jij? Hier wat suggesties, waar je wellicht nog niet aan gedacht hebt

Tip 2 Maak een praatje met de mannen die naar de dansers staan te kijken, die jij ook graag wil leren. Ontdek of ze deze dans al dansen of ook nog moeten starten.. En vraag ze mee. 

Tip 3 Vraag de mannen uit je dansles.

Tip 4 Vraag je partner of een goede vriend of hij het kostbaarste wat hij heeft aan je cadeau wil geven: tijd. En schrijf je samen in.

Tip 5 Laat collega's, sportmaatjes of andere vrienden eens een filmpje zien (let op, niet te sexy want dat kan ze afschrikken. Niet nodig en word tijdens de dag volledig weggenomen, maar je wil ze natuurlijk eerst mee hebben).

Tip 6 Steeds vaker nodigen dochters hun vader of broer uit. Een leuke manier om een familiedagje te hebben. We wisselen veel door dus je hebt een leuke dag samen, zonder dat je op elkaars lip zit. Dansen verbind. Vraag het ze eens.

Tip 7 Plaats een Dans filmpje op je Facebook. Wie weet dat één van je vrienden of vrienden van vrienden het leuk vinden, waar je niet aan gedacht had. Let wel op wat voor filmpje  je plaatst. Te sexy filmpjes kunnen ze nog wel eens afschrikken.  Hieronder een link naar wat informatie en filmpjes die een mooi beeld geven.

Laat hem zien hoe cool het is. Hieronder van elk genre een leuk filmpje

Bachata - Kizomba - Salsa

Zoek je een danspartner of een levenspartner ? 
Beide is natuurlijk goed. Maar als je wil dansen, adviseren we je om in eerste instantie te zoeken naar een danspartner. Tijden de lessen wisselen we door en heb je dus spontaan niet een maar meerdere danspartners. Tip 8: weet wat je zoekt   

Toch Daten?
Vind je danspartner via een van de online datingpagina's. Nodig hem uit voor de proefles. Dan weet je in iig dat hij kan dansen. Wordt het niks, dan heb je iig een danspartner

Weten je vrienden wel dat je op dansles wil?
Meld je aan voor de proeflessen, deel deze met je vrienden en nodig hen ook uit. 
Als er meer mensen dansen, zijn er automatisch ook meer danspartners.
Tip 9 : Nodig al je vrienden uit voor de proeflessen


Wist je dat:
* Mannen vaak excuses verzinnen. Meestal is dat omdat ze niet durven.  Help ze om het iig één keer te proberen (bij Yasalsa) Hier wat excuses en antwoorden:
* Een van de top Semba dansers (mama van de Kizomba) een top voetbalspeler was  - Dus geen excuus meer voor de voetballers.
* Een man met houten been jarenlang tot een van de topdansers van de Nederland behoorde en zijn team zelfs op Eurosport was met een prachtige show (dus ook die kan je wegstrepen).
* Je begint met links al man. Dus een man met twee linkerbenen heeft het extra makkelijk.
* Ze niemand kennnen - Dansen is een sociale gelegenheid. Zo ontmoet je nieuwe mensen.
* Ze moeten sporten - Salsa is zeer intensief - Cardio terwijl je een man/vrouw vasthoudt en samen plezier maakt. 
* Ze te moe zijn - Van dansen krijg je energie. Waar je moe van wordt is met nootjes op de bank. Je lijf moet dan heel hard werken om dit te verteren. Dansen is ontspannen terwijl je je inspant. Daarna slaap je extra lekker.


Ik hoop dat je wat met mijn tips kunt.

Heb jij nog een tip, laat deze vooral in de opmerkingen achter.


En de allerbelangrijkste tip:
Geef niet op!


Blijf zoeken, maar wacht niet op hem/haar.  Als je eenmaal begonnen bent, kom je nog makkelijker een danspartner tegen

Volg een proefles

Of schrijf je direct in:
Kijk hier of er een actie loopt voor beginners
Of schrijf je in voor de normale cursus

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

11. Zweetlucht - 14 tips om stinkende oksels en k...
9.Eenzaam
 

Deel je ervaring & lees die van anderen 1

Gast - Sandra op woensdag, 14 augustus 2019 10:40

Hoi, ik ben op zoek naar een leider voor de bootcamp urban kiz op 20 augustus a.s. (Ik ben bij kizomba beginners 3 gestopt omdat er te weinig heren waren helaas.)

Hoi, ik ben op zoek naar een leider voor de bootcamp urban kiz op 20 augustus a.s. (Ik ben bij kizomba beginners 3 gestopt omdat er te weinig heren waren helaas.)
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
vrijdag, 12 april 2024

Captcha afbeelding