Fontgrootte: +
2 minuten leestijd (352 woorden)

9.Eenzaam

Deze kerst plaatste ik onderstaande tekst op Facebook. De reacties maakte, dat ik me realiseerde dat dit een belangrijk onderwerp is, wat ook in mijn blog thuishoort. 

In 1999 was ik terug bij mijn ouders. Ik had mijn relatie verbroken, waar ik de laatste jaren in was opgegaan. Zonder vrienden, zonder te weten wat ik met mijn leven wilde. 2 weken gehuild en daarna mezelf opgeraapt. Ik ging 3x in de week sporten en zocht in de stad uitgaansgelegenheden uit waar ik lekker kon dansen. Daar ontmoette ik iemand, die me attendeerde op Salsalessen. Ik bezocht met hem een proefles & ging op les. 

Ik was eigenlijk alleen maar op les gegaan om nieuwe pasjes te leren. Maar wat ik ontdekte was zoveel meer. Eén avondje les werd al snel ook lekker samen dansen op de vrijdag. Mijn danspartner werkte in het weekend, dus ik ging in mijn eentje. En dat bleek gewoon te kunnen. Ik was niet de enige die dat deed. Het was echt thuiskomen elke vrijdag weer. Nu terugdenkend aan die tijd voel ik nog steeds de blijdschap die het me bracht. 

Voor iedereen is samen dansen natuurlijk anders. Maar mij bracht het connectie met mezelf en met anderen. Als ik dans, dan ben ik echt in het moment. En dansen met een partner geeft hier een extra dimensie aan, die ik niet had verwacht. 

Naast het dansen kon je gezellige gesprekken voeren en ook gewoon zitten kijken en genieten. Hier had ik in die tijd echt behoefte aan.

Wellicht herken je iets in mijn verhaal. En durf je nu eindelijk actie te ondernemen. 

Ik hoop dat je het doet. Dat je je aanmeld voor de proefles of je gewoon direct inschrijft. 
En dat je eenzame vrienden attendeert op deze mogelijkheid.
Zo'n kleine actie als deze kan ervoor zorgen dat 2018 een heel ander jaar wordt.

Astrid
Oprichtster Yasalsa 

nog niet besloten? Tel gewoon van 5 terug naar 1 en neem je besluit.

Volg een proefles

Of schrijf je direct in:
Kijk hier of er een actie loopt voor beginners
Of schrijf je in voor de normale cursus

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

10. Help, ik heb geen danspartner!
8. Marc Anthony
 

Deel je ervaring & lees die van anderen

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
woensdag, 12 juni 2024

Captcha afbeelding