Fontgrootte: +
2 minuten leestijd (310 woorden)
Aanbevolen

1. Hoe het ooit begon

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om op dansles te gaan. De één ontdekte op vakantie de dans en wilde deze ook leren, de ander wil gewoon lekker actief bezig zijn, weer een ander werd gewoon meegenomen door een vriend(in) of danst al vanuit zijn roots, maar wil ook meer leren.

Voor mij begon het in de discotheek. Met een dansvriend, ging ik heerlijk uit mijn bol op allerlei Dance muziek. Tijdens één van de uitgaansavonden, die ik dus het liefst dansend doorbracht, nodigde hij me uit om samen op salsa les te gaan. Wat, zei ik? Ik had op dat moment nog nooit van Salsa gehoord.

Had je mij in die tijd een folder op straat gegeven, had ik hem waarschijnlijk niet eens aangenomen en je boos aangekeken. Welke gek, denkt nou dat ik wil samen dansen, me wil laten leiden door een man. Ik, zelfstandige Nederlandse vrouw. Mijn ervaringen met het stijldansen rond mijn 12de waren ook niet inspirerend.

Maar dankzij het enthousiasme van mijn danspartner en omdat ik dacht: ach, 1 cursus en daarna gewoon weer wat anders, liep het toch anders. Want na les twee onder de bezielende leiding van Lina Domacassé (Amanné), was ik om. Het begon met elke vrijdag naar een feestje en al snel werd het elke avond naar dansles. Leiden of volgen. Het maakte me niet uit, als ik maar mocht dansen.

En zo begon mijn passie, die mijn leven veranderde.  Maar toch vond ik de eerste keer niet leuk. Waarom niet vertel ik je in mijn volgende blog.

*Ik ben benieuwd hoe jij bent begonnen. 
*En weet je nog hoe de eerste les was? 

 

Of moet je nog beginnnen. Grijp dan nu je kans:

Volg een proefles

Of schrijf je direct in:
Kijk hier of er een actie loopt voor beginners
Of schrijf je in voor de normale cursus

 

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

2. Mijn eerste keer

Related Posts

 

Deel je ervaring & lees die van anderen 12

Gast - Astrid op woensdag, 17 december 2014 12:55

Yes, mijn eerste blog

Yes, mijn eerste blog
Gast - sacha op zondag, 21 december 2014 12:47

superleuk!

superleuk!
Gast - Mirjana (website) op zaterdag, 20 december 2014 17:35

Ik heb altijd van dansen gehouden! Misschien niet zo gek als je ouders elkaar met volksdansen hebben leren kennen. Salsa heb ik voor het eerst gezien in 2007 in Spanje. Nu snap ik eigenlijk niet dat ik niet meteen daarna op les ben gegaan. Pas na de zomer van 2012 ben ik een salsa cursus gaan volgen. Bij...ja, ik ook, Lina van Amannée. Nu kan ik er niet meer mee ophouden. Heerlijk.

Ik heb altijd van dansen gehouden! Misschien niet zo gek als je ouders elkaar met volksdansen hebben leren kennen. Salsa heb ik voor het eerst gezien in 2007 in Spanje. Nu snap ik eigenlijk niet dat ik niet meteen daarna op les ben gegaan. Pas na de zomer van 2012 ben ik een salsa cursus gaan volgen. Bij...ja, ik ook, Lina van Amannée. Nu kan ik er niet meer mee ophouden. Heerlijk.
Gast - Zoë op zaterdag, 20 december 2014 21:57

Ik wilde al langere tijd iets met een dans doen maar ik wist niet precies was.
Op een gegeven moment zag ik op facebook een filmpje langskomen
van Albir & Sara, waarschijnlijk het filmpje waardoor de meeste mensen zijn gaan dansen.
Ik ben meer van deze dans, kizomba, gaan opzoeken en vond een aantal geweldige koppels! Op dat moment wist ik wat ik wilde!
De eerste dans, met jou astrid!, was erg ongemakkelijk voor mij! Ik moest die connectie maken met de borst wat al vreemd was, en dan ook nog met een vrouw! Help!
Als ik nu terugkijk dan viel het eigelijk wel mee! Ik wil iedere dag nu wel dansen!

Dank je Astrid lieverd!

Liefs, Zoë

Ik wilde al langere tijd iets met een dans doen maar ik wist niet precies was. Op een gegeven moment zag ik op facebook een filmpje langskomen van Albir & Sara, waarschijnlijk het filmpje waardoor de meeste mensen zijn gaan dansen. Ik ben meer van deze dans, kizomba, gaan opzoeken en vond een aantal geweldige koppels! Op dat moment wist ik wat ik wilde! De eerste dans, met jou astrid!, was erg ongemakkelijk voor mij! Ik moest die connectie maken met de borst wat al vreemd was, en dan ook nog met een vrouw! Help! Als ik nu terugkijk dan viel het eigelijk wel mee! Ik wil iedere dag nu wel dansen! Dank je Astrid lieverd! Liefs, Zoë
Gast - Petra op zondag, 21 december 2014 11:53

Mijn eerste les.... er waren te weinig nieuwe aanmeldingen dus ik kwam niet in een beginners 1, maar een beginners 2-cursus terecht. En blij dat ik was. Beginners 2 dansten namelijk salsa. Bij 1 zou ik met merengue zijn begonnen en dat leek me helemaal niets. Uiteindelijk, na een jaar of 2 ben ik ook de merengue gaan waarderen (af en toe, op z'n tijd). Het waarderen van salsamuziek duurde ook wel een jaar. Aan de dans was ik direct verslaafd.

Mijn eerste les.... er waren te weinig nieuwe aanmeldingen dus ik kwam niet in een beginners 1, maar een beginners 2-cursus terecht. En blij dat ik was. Beginners 2 dansten namelijk salsa. Bij 1 zou ik met merengue zijn begonnen en dat leek me helemaal niets. Uiteindelijk, na een jaar of 2 ben ik ook de merengue gaan waarderen (af en toe, op z'n tijd). Het waarderen van salsamuziek duurde ook wel een jaar. Aan de dans was ik direct verslaafd.
Gast - Marieke op zondag, 21 december 2014 13:41

Leuke blog. Na mijn vakantie naar Curaçao, ben ik op zoek gegaan naar een dansschool. Ik vond de eerste les superleuk. Voelde net alsof ik weer op vakantie was.

Leuke blog. Na mijn vakantie naar Curaçao, ben ik op zoek gegaan naar een dansschool. Ik vond de eerste les superleuk. Voelde net alsof ik weer op vakantie was.
Gast - Astrid YA Salsa (website) op zondag, 21 december 2014 14:01

Dank je wel Zoë,
Supercool dat je je hierdoor niet hebt laten afschrikken. Je doet het supergoed. En ik verheug me er nu al op om samen met mij team je in 2015 leuke nieuwe dingen te leren.

Dank je wel Zoë, Supercool dat je je hierdoor niet hebt laten afschrikken. Je doet het supergoed. En ik verheug me er nu al op om samen met mij team je in 2015 leuke nieuwe dingen te leren.
Gast - MariannA Bakker (website) op zondag, 21 december 2014 15:43

Hoi Astrid, De eerste stappen zijn altijd het moeilijkst, zo ook bij het maken van een blog. Goede aanvulling op je andere media.
Dansen doe ik al vanaf mijn 12e: klassiek- en jazzballet en solo swingen. Nadat ik een jaartje in Mexico heb gewoond, was ik besmet met het Latin-virus. Dus terug in Nijmegen belandde ik natuurlijk ook bij Amanné, dé salsadansschool to be in die tijd. Samen dansen en je laten leiden, dit was de grootste overgang waaraan ik moest wennen. Maar volgens mij kun jij bevestigen dat het laten leiden mij nu heel goed afgaat (althans wat dansen betreft).
Heel veel succes met al je activiteiten.
MariannA

Hoi Astrid, De eerste stappen zijn altijd het moeilijkst, zo ook bij het maken van een blog. Goede aanvulling op je andere media. Dansen doe ik al vanaf mijn 12e: klassiek- en jazzballet en solo swingen. Nadat ik een jaartje in Mexico heb gewoond, was ik besmet met het Latin-virus. Dus terug in Nijmegen belandde ik natuurlijk ook bij Amanné, dé salsadansschool to be in die tijd. Samen dansen en je laten leiden, dit was de grootste overgang waaraan ik moest wennen. Maar volgens mij kun jij bevestigen dat het laten leiden mij nu heel goed afgaat (althans wat dansen betreft). Heel veel succes met al je activiteiten. MariannA
Gast - Astrid YA Salsa (website) op zondag, 21 december 2014 16:56

Hoi Marianna,
Dank je wel voor je compliment. Leuk om te weten hoe jij aan het salsadansen bent geslagen. En dus ook kizomba Het volgen ging je goed af. We hebben jullie in die drie uur lekker veel kunnen leren.

Hoi Marianna, Dank je wel voor je compliment. Leuk om te weten hoe jij aan het salsadansen bent geslagen. En dus ook kizomba ;) Het volgen ging je goed af. We hebben jullie in die drie uur lekker veel kunnen leren.
Gast - Chantal op maandag, 22 december 2014 13:13

Leuk om te lezen Astrid...mijn èerste dans was de Lambada met Mn neef.We waren pas 10 en hebben een half jaar geoefend voor onze opa en oma die 40 jr getrouwd waren.Zo schattig als ik t weer terugkijk .Verder heb ik mn hele leven al gedanst klassiek. Jazz..hiphop..salsa en nu Kizomba. .Ik vind t heerlijk ontspannend altijd en gezellig

Leuk om te lezen Astrid...mijn èerste dans was de Lambada met Mn neef.We waren pas 10 en hebben een half jaar geoefend voor onze opa en oma die 40 jr getrouwd waren.Zo schattig als ik t weer terugkijk .Verder heb ik mn hele leven al gedanst klassiek. Jazz..hiphop..salsa en nu Kizomba. .Ik vind t heerlijk ontspannend altijd en gezellig
Gast - Cas Tuyn (website) op woensdag, 24 december 2014 14:54

In 2002 ben ik bij de muziekschool in Weert gegaan om Djembe te leren spelen. Met dat clubje cursisten zijn we in juni naar het Afro-Latino festival in Bree geweest dat toen nog maar 1 podium had. Tussen het wisselen van de veelal afrikaanse artiesten werd er salsales gegeven waar uiteraard te weinig mannen waren. Ik had eigenlijk geen zin maar kon een meisje in kort rokje en bikinitopje niet weerstaan. Omdat ik vroeger op disco en new wave ook graag gedanst had viel het erg mee. In november van dat jaar startte Salsa Club Weert met salsa lessen en dat beviel zo goed dat ik het altijd ben blijven doen, tegenwoordig zelfs 3x per weekend.

In 2002 ben ik bij de muziekschool in Weert gegaan om Djembe te leren spelen. Met dat clubje cursisten zijn we in juni naar het Afro-Latino festival in Bree geweest dat toen nog maar 1 podium had. Tussen het wisselen van de veelal afrikaanse artiesten werd er salsales gegeven waar uiteraard te weinig mannen waren. Ik had eigenlijk geen zin maar kon een meisje in kort rokje en bikinitopje niet weerstaan. Omdat ik vroeger op disco en new wave ook graag gedanst had viel het erg mee. In november van dat jaar startte Salsa Club Weert met salsa lessen en dat beviel zo goed dat ik het altijd ben blijven doen, tegenwoordig zelfs 3x per weekend.
Astrid (website) op woensdag, 24 december 2014 16:02

Wat leuk om te lezen Cas.

Wat leuk om te lezen Cas.
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
donderdag, 25 juli 2024

Captcha afbeelding