Fontgrootte: +
2 minuten leestijd (345 woorden)

7. Woorden. Welke betekenis geef jij eraan?

Tijdens het lesgeven gebeurd het vaak dat er gelachen wordt om de onbedoeld dubbelzinnige opmerkingen. Ik probeer me er op dit moment meerdere te herinneren. Maar ik vrees dat het voor nu bij vijf stuks blijft. Weet jij er nog één? Reageer dan op deze blog


5 dubbelzinnige uitspraken, die zeer zinnig zijn om tijdens je dans toe te passen


1.Met twee vingers is fijner, dan met de hele hand. 

Als je een dame meerdere keren wil draaien in de Salsa, dan is het fijn om hiervoor je middel & ringvinger te gebruiken, zodat jij met haar hand er een kommetje omheen kan maken en ze makkelijk om jou vingers heen draait. Zou hier de uitdrukking "Haar om je vingers winden" vandaan komen?


2.Hou hem goed in de gaten.

Door tijdens het draaien hem in de gaten te houden, het zogenaamde spotten, wordt het veel makkelijker om te draaien en in balans uit te komen.


3.Met het middelste been naar achteren.

In verschillende situaties sta je naast elkaar. Om te voorkomen dat de leider/volger hoeft na te denken over rechts of links, is het middelste been aan de beurt. Zoals wanneer je haar in je armen draait, dan stap je samen naar achteren. Of bij een Saida voor de dame of heer.


4.Dames benen bij elkaar

Om nog beter de gewichtsverplaatsing van de leider te voelen bij de kizomba en om boven jezelf te blijven staan heb je als dame in ieder geval in de startpositie je benen bij elkaar. Voor alle salseras zeg ik dit regelmatig als we gaan spinnen (snel draaien op de plek)


5.Als je haar vasthoudt, loopt ze bij je weg

Om goed met elkaar te dansen, functioneren je handen als magneetjes, waarbij je elkaar eigenlijk nooit echt vasthoudt, maar omdat ze als een magneetje connectie maakt, zolang de leider dat wil, kan je op deze manier allerlei draaien gemakkelijk uitvoeren.


Volg een proefles

Of schrijf je direct in:
Kijk hier of er een actie loopt voor beginners
Of schrijf je in voor de normale cursus


×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

8. Marc Anthony
6. Mijn partner wil niet dansen, maar...
 

Deel je ervaring & lees die van anderen 1

Gast - Marie op maandag, 24 april 2017 15:59

Hij windt me op
Voordat je in bijvoorbeeld bachata de dame van je af draaid, draai je haar eerst juist een beetje extra in je armen. Net zoals je een muziekdoosje eerst opwind om het mechanisme in werking te zetten.

Hij windt me op Voordat je in bijvoorbeeld bachata de dame van je af draaid, draai je haar eerst juist een beetje extra in je armen. Net zoals je een muziekdoosje eerst opwind om het mechanisme in werking te zetten.
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
woensdag, 12 juni 2024

Captcha afbeelding